Latest Tweets

VEEL GESTELDE VRAGEN

In onze winkel krijgen wij regelmatig vragen over onze producten en bedrijfsvoering. Hier een selectie van deze vragen en de antwoorden daarop.

Kan ik boerenkaas eten tijdens mijn zwangerschap?
Onze boerenkaas wordt gemaakt van rauwe melk, deze melk kan Listeria bacteriën bevatten. Doordat de Goudse boerenkaas een harde kaas is, met weinig vocht, kan de Listeria bacterie hierin echter niet overleven. Het eten van boerenkaas tijdens de zwangerschap is dan ook gewoon mogelijk. Het wordt wel afgeraden om (buitenlandse) zachte, rauwmelkse kazen te consumeren tijdens de zwangerschap. (Bron: Stichting Voedingscentrum Nederland)

Is de boerenkaas van “De Gelder” vegetarisch?
Voor de productie van onze Goudse kaas maken wij gebruiken van dierlijk stremsel. Onze boerenkaas is dan ook niet vegetarisch.

Is de boerenkaas van “De Gelder” biologisch?
Onze kaasboerderij voldoet niet aan de biologische normen. Wij kiezen er bewust voor om onze 240 melkkoeien het hele jaar door op stal te houden. Hierdoor kunnen wij ze op een gezonde wijze, met de beste kwaliteit voer, het hele jaar door op een duurzame manier verwennen.

Verkopen jullie ook zoutarme boerenkaas?
Aan huis verkopen wij zoutarme Goudse babykaasjes (1kg), deze zijn vrijwel altijd beschikbaar. Wanneer u een kruidenkaasje met minder zout wenst, kunt u deze vooraf bestellen.

Is het mogelijk om de zuivelproducten van “De Gelder” thuis te laten bezorgen?
In onze webwinkel kunt u al onze boerenkazen online bestellen, ook producten als mosterd en worst zijn hier te koop. Helaas is het niet mogelijk koel verse producten zoals karnemelk en yoghurt thuis te laten bezorgen.

Wordt er in de boerenkaas van “De Gelder” gebruik gemaakt van kleurstof en conserveermiddel?
De kleur van de kazen van “De Gelder” is volledig natuurlijk, er wordt dan ook geen gebruik gemaakt van kleurstof. Wel wordt er gebruikt gemaakt van een minimale hoeveelheid salpeter als conserveermiddel. Omdat de boerenkaas gemaakt wordt van niet gepasteuriseerde melk is de noodzaak van conserveermiddel nodig.

Hoe kan ik de boerenkaas het beste bewaren?
Het beste kan je kaas net iets koeler en vochtiger dan op kamertemperatuur te bewaren, bijvoorbeeld in de kelder. Op deze temperatuur komt de smaak van de kaas het beste tot zijn recht! In een kaasstolp is de kaas mooi hygiënisch beschermd. Een goed alternatief is om de kaas, verder onverpakt, in een theedoek te wikkelen en vervolgens in een keukenkastje te bewaren. De theedoek neemt de luchtjes op en als de kaas zou gaan 'zweten' ook het vocht. De theedoek na een week vervangen door een schone. Zo bewaard blijft de kaas veel beter op smaak en langer goed, zodat u er langer van kunt genieten.

 • ambachtelijk en vers
 • de lekkerste van Nederland
 • ook streekproducten
 • excursies kaas maken
 • groot assortiment
 • Stichting Kwaliteitszorg Boerenkaas
 • Echte boerenkaas
 • Echte boerderij zuivel

Aanmelden ‘De Gelder’ nieuwsbrief

Openingstijden winkel (Tijnje)

 • 13.30 – 17.00Maandag
 • 09.00 – 12.30Di. t/m Vrijdag
 • 13.30 – 17.00 
 • 09.00 – 16.00Zaterdag

Contactgegevens

Kaasboerderij “De Gelder”
Heawei 42
8406 AW  TIJNJE
Tel. 0513 – 57 12 36
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

TwitterFacebookLinkedinYoutube