Latest Tweets

Fryske tsiis fondue

Ingrediënten

250 gram   Tynjetaler
1 Camembert
300 ml Droge witte wijn
6/8 el. Droge cider
1 el Maìzena
teentje knoflook
  nootmuskaat, peper, zout

 

Bereidingswijze

Rasp de Tynjetaler en schep hier een halve eetlepel maïzena doorheen. Snijd de camembert zonder korst in blokjes en schep ook hier een halve eetlepel maïzena doorheen. Wrijf de fonduepan in met een doorgesneden teentje knoflook.
Giet de wijn in de fonduepan en breng deze op een laag vuur aan de kook tot de eerste kookblaasjes verschijnen. Voeg al roerende de Tynjetaler toe en blijf roeren tot er een glad mengsel ontstaat. Voeg de camembert toe en blijf roeren tot deze gesmolten is. Hierna de cider toevoegen en de fondue op smaak brengen met nootmuskaat, zout en peper.

Tip: Naast een stukje stokbrood is het ook heerlijk om een cherry tomaatje, mosselen of komkommer in deze fondue te stippen! 

 

  • ambachtelijk en vers
  • de lekkerste van Nederland
  • ook streekproducten
  • excursies kaas maken
  • groot assortiment
  • Stichting Kwaliteitszorg Boerenkaas
  • Echte boerenkaas
  • Echte boerderij zuivel

Aanmelden ‘De Gelder’ nieuwsbrief

Openingstijden winkel (Tijnje)

  • 13.30 – 17.00Maandag
  • 09.00 – 12.30Di. t/m Vrijdag
  • 13.30 – 17.00 
  • 09.00 – 16.00Zaterdag

Contactgegevens

Kaasboerderij “De Gelder”
Heawei 42
8406 AW  TIJNJE
Tel. 0513 – 57 12 36
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

TwitterFacebookLinkedinYoutube